My Follower

Halaman Utama

Cinta Cinta Cinta


Okayyy nampak dah kan gambar apetu? So itulah tajuk kita harinie, C.I.N.T.A . Hidup tanpa cinta ibarat pokok tanpa daun atau buah dan hidup tanpe cinta sama seperti hidup tanpe lelaki atau perempuan dalam hidup kita , semestinya tidak akan lengkap . Cinta tidak pernah meminta kerana ia sentiase memberi . Cinta membawa penderitaan tetapi tidak pernah berdendam dan tidak akan membalas dendam . Dimane ade cinta disitu ade kehidupan , manakala kebencian membawa kepada kemusnahan . Tuhan memberi kita 2 kaki untuk berjalan , 2 tangan untuk memegang , 2 telinga untuk mendengar , 2 mate untuk melihat , tetapi mengapa Tuhan hanye menganugerahkan sekeping hati kepada kita ? Kerane Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya , itulah namenye cinta . Ade 2 titis airmate mengalir disebuah sungai . Titisan airmate A menyape titisan airmate B , " saia airmate seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya , kamu pule ? " Jawab titisan airmate B , " saia airmate seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saia berlalu begitu saje " . Cinta adelah ketika dea mencintai orang lain dan kite masih mampu tersenyum dan berkata " Aku Turut Bahagia Untukmu " . Jike kite mencintai seseorang , kita akan sentiase mendoakan dea walaupun dea tidak berade disisi kite lagi . 

Pesan Pertame :-
Jangan sesekali mengucap Selamat Tinggal jika kita masih mahu mencube .
Jangan sesekali kita menyerah jika kite masih merase sanggup .
Jangan sesekali  mengatekan kite tidak mencintainye jika kita tidak buleh melupakannye .

Perasaan cinta dimulai dari mate sedangkan perasaan suke dimulai dari telinge . So , kalu kite nak berhenti menyukai seseorang cukup dengan menutup telinga . Tapi apabila kita cube menutup mate didepan orang yang kita cinta ,  cinta itu berubah menjadi titisan airmate dan terus tinggal dihati kite dalam jarak waktu yang cukup lame . Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan , kepada mereka yang masih percaya walaupun mereka telah dikhianati , kepada mereka yang masih ingin mencintai walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanaian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan . Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan , cinta bukan mengajar kita menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan , cinta bukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan semangat .

Pesan ke-2 :-
Jangan bercinta sekiranye kita tidak memiliki iman . Kerana tanpa iman kita akan melakukan sesuatu yang melampaui batas dan tanpe kite sedari kita telah melakukan kesilapan besar . Eg : membunuh diri , maruah tercemar , dan sebagainya . Semoge kite semua dijauhi dengan perkare'2 tersebut , aminnnnnn :)


Suke ? Like or Tick manemane box jeh :)

Kem KRS (banjir, bekalan elektrik putus, histeria)

Okay , today Harra , Fathin and Sofea baru balik dari kem KRS kat Impian Country Resort selama 3 hari 2 malam . Harra nak share gambar kat korang tapi Harra tak bawa kamera . Sorryyyyyyyy :/ Okay , kitorang bertolak dari sekolah pukul 9.30 pagi and sampai pukul 12 tengahari . Sampai jeh sane kitorang terus lunch but Harra tak lunch , sebab sandwich banyak bawang . Hee ^^  Btw Harra tak sangke Harra buleh jumpe member sekolah lame Lieya and Nini , sukesukesuke ;D After that , kitorang pasang khemah and susun ape yang patut . Dalam pukul 3 or 4 petang , kitorang buad aktiviti jungle tracking , best sangat ! Nak tahu kenape ? Sebub kitorang jungle tracking dalam hujan , memang seronok lhaa . Yang paling Harra suke panjat tembok and yang paling Harra risau mase merangkak , hewhew ;D  Lepastuhh kitorang mandi and sebelum solat magrib berjemaah , kitorang makan dulu . Swear sedap gilaa lauk dea , nak tau lauk ape ? Ayam masak kurma , favourite Harra tuhh ^^ Lepas magrib kitorang berkumpul kat dewan untuk bincang persembahan and time tuhh jugak Harra pening kepale and sakit badan , bukan sebab demam tapi sebab sejuk sangat . AKtiviti malam tuhh selesai pukul 12.30 tegah malam and kitorang terus masuk khemah tidur . Sebelum tidur sempat lagi borak dengan Fathin pasal tutttttt , haha ;D 
Keesokannye kitorang bangun pukul 5.30 pagi , malam tuhh tidur lena sangat ;D Pukul 7.30 pagi kena bersenam but Harra tak join sebab Harra tak sedap badan and tak tahan sejuk . So , Harra just duduk kat dewan and tengok diorang bersenam . Pukul 10 pagi baru Harra join diorang , sebab kalu tak join rugi :) Dalam sehari tuhh , kitorang ade aktiviti orientasi , belajar ikat tali , ikthiar hidup , firefox and mandi sungai . Mase ikthiar hidup tuhh kitorang kena masak telur dalam tanah and buad roti gune tepung . Yang paling parah nak kena hidup kan api , swear penat gile . Hasilnye ? Harra , Fathin , Lieya and Nini dapat telur separuh masak and roti nye masak . After that kitorang kena habiskan makanan tuhh , terbaikkkkk ! ;D  Pukul 6.45 petang hujan and lepas solat magrib air sungai naik and deras gilaa lhaa . Then air naik kat dewan and sume jurulatih suruh budak perempuan naik pentas and tetibe elektrik terputus . Cer korang bayangkan ? Sumpah takut gilaa , time tuhh daa pikir bukan'2 , pikir mati pun ade . Ramai budak perempuan menangis termasuk Harra and sume member Harra , ade yang menjerit . Aftre that , jurulatih suruh kitorang balik khemah and bace ape yang patut . Lepas masuk khemah , ade budak histeria . Name dea Cyka , sekolah SMK Bandar Tasik Kesuma . Time tuhh bulu roma Harra daa naik , tapi Harra try tak lemah semangat and ingat Allah .  Then budak sebelah khemah Harra tetibe menangis tak berhenti and member dea mintak tolong Harra . So , nak taknak Harra pergi khemah dea and try pujuk dea . Cuak and takut tuhh memang ade lhaa . Apepun Harra try tenangkan dea , Harra peluk dea , Harra pujuk dea . Lepas dea daa tenang sikit , Harra bace ape yang patut kat telinge dea and Harra urut kepale dea . Bile dea daa okay Harra balik khemah Harra , Lieya and Nini yang teman Harra kat khemah sebub Sofea and Fathin dengan cikgu . Malam tuhh ramai budak laki jage khemah kitorang , sumpah baik gilaa diorang . Hee ~ 

Hari khamis kitorang bangun pukul 5.30 pagi , then terdengar Cyka menjerit jerit . Kesian gilaa lhaa , mesti letih kan . Pukul 7 pagi kitorang sume kemas khemah and kem tuhh berakhir pukul 8 pagi . Mase nak beratur pergi breakfast , kitorang tengok pondok'2 kat situ , habis hancur . Ade pondok yang takde tiang , sume bersepah . Memang dahsyat lhaa , tuhh lhaa kuase Tuhan . Pukul 11.45 pagi cikgu datang jemput kitorang and kitorang sampai sekolah pukul 12.55 tengahari . Then kitorang lunch kat Haji Tapah , cikgu belanje . After that Harra terus balik rumah . Harra enjoy dengan kem tuhh even perkare yang Harra takut terjadi tapi Harra jadikan ia sebagai satu pengajaran :) Hope Harra dapat pergi lagi kem and kem tuhh banyak aktiviti . 

Suke ? Like or Tick manemane box jeh :)